Pohádkové Velikonoce na zámku v Krásném Dvoře

Letos stejně jako na jiných památkách bude i na státním zámku v Krásném Dvoře zahájena návštěvnická sezóna již 28. března. A následující sobotu, tedy hned 30. března zaplní zámecké nádvoří první letošní jarmark, a to převážně s velikonoční tématikou. To značí, že na zámku opět vypuknou Pohádkové Velikonoce. Na děti tentokrát čekají různé soutěže, výtvarné dílny či interaktivní prohlídky zámeckých interiérů, kdy bude potřeba zachránit princeznu Marušku. Na své si však přijdou i dospělí.

Jarmark bude opět přístupný zdarma. Návštěvníci si budou moci vybrat mezi rozmanitými řemeslnými výrobky, sladkým i slaným občerstvením, nebude chybět dobrá káva a jídlo, šperky, keramika nebo velikonoční dekorace. Tentokrát nebudou scházet ani nádherné kraslice a pletení pomlázek. Pro děti budou přichystány výtvarné dílny s výrobou drobných upomínkových předmětů s velikonoční a jarní tématikou.

Zámecké interiéry budou přístupné veřejnosti od 10.00 do 16.00 hodin. Ale pozor, pozor! Na děti u nás čekají speciální interaktivní prohlídky, kdy bude potřeba zachránit místní princeznu. Malí návštěvníci se tak vydají na neuvěřitelnou výpravu do tajemného světa zámeckých komnat. Během prohlídky budou hledat skryté indicie a setkávat se s pohádkovými bytostmi, které budou pomáhat, ale i tak trochu škodit. Buďte připraveni čelit jejich temným kouzlům a prokázat, že odvaha a důvtip jsou vašimi nejlepšími spojenci! Rezervujte si své místo ve výpravě již dnes a dejte najevo své odhodlání využít veškeré své dovednosti při záchraně princezny Marušky! Interaktivní prohlídky proběhnou vždy v těchto časech: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 a 15.30 hodin.

To ale není vše. Na nádvoří bude na malé návštěvníky čekat celá řada zajímavých soutěží a her. Scházet nebudou ani dětské dílničky. Zúčastnit se soutěžního klání mohou zájemci každou hodinu na nádvoří, a to vždy v časech 10.45, 11.45, 12.45, 13.45 a 14.45 hodin.

Ani zámecká zahrada nezůstane bez velikonočního dění. Zde bude připravena speciální hra pro celou rodinu. Účastníci se projdou jejími úchvatnými zákoutími, rozluští kouzelné hádanky a odhalí tajemství, která se skrývají za každým rohem. Rodiny se musí připravit na vzrušující zábavu, která oživí smysly a probudí dávnou touhu po dobrodružství! Hra bude začínat vždy v časech: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodin.

Nádherné ceny do velikonočních soutěží přichystali klienti Psychiatrické léčebny Petrohrad, děvčata z TlapArtAteliéru, státní zámek Krásný Dvůr a také dobrovolníci Martina s Petrem.

Připojte se k nám a zažijte Velikonoce jako nikdy předtím. Rezervujte si své místo na prohlídkách a připravte se na nezapomenutelný zážitek!

 

Kontakt

Státní zámek Krásný Dvůr +420 775 429 318, krasnydvur@npu.cz

Iveta Panýrková, +420 773 761 148, panyrkova.iveta@npu.cz