Hradozámecká noc na Krásném Dvoře

Poslední prázdninovou sobotu se na Krásném Dvoře koná Hradozámecká noc. Letošní ročník začíná již krátce po poledni akcí pro děti. Tématem dětského odpoledne je komediální český film „Ať žijí duchové“. Později odpoledne se ale zámek přesune do roku 1812 a návštěvníci si tak mohou naplno užít oživené prohlídky. Cílem akce je vytvořit nejen zajímavou Hradozámeckou noc, ale především přilákat rodiny s dětmi.

Leontýnka Brtníková se poslední srpnovou sobotu přijede podívat na Krásný Dvůr společně se svým otcem Vilémem Brtníkem z Brtníku. Prohlédne si náš zámek společně s návštěvníky. A i když je Leontýnce skoro 400 let, tak je stále tou malou princeznou, která si ráda hraje a připravila pro dětské návštěvníky celou řadu zábavy. Od 13.30 hodin se budou konat na zámku Krásný Dvůr oživené dětské prohlídky, kde kromě naší komtesy Isabely můžete potkat právě Leontýnku a jejího otce rytíře Brtníka z Brtníku. Na malé slečny a kluky čekají nejen zajímavé dětské prohlídky, ale také zábavné odpoledne plné her, dílniček, bublinkové show nebo malování na obličej. Malí kostýmovaní návštěvníci se tak mohou zapojit do průvodu Leontýnek a rytířů Brtníků. Zápis do průvodu bude probíhat od 13.00 hodin u pokladny na nádvoří zámku. Samotný průvod po čestném dvoře pak vypukne v 15.00 hodin za doprovodu zámeckých pánů. Každý účastník průvodu dostane malou zámeckou pozornost.

A co máme pro dospělé? Hradozámecká noc je především noc plná neobvyklých zážitků na krásných místech. Správa státního zámku připravila pro návštěvníky pestrý a zajímavý program. V 16.00 hodin se můžete vydat na zkrácenou komentovanou procházku zámeckým parkem, kterým vás osobně provede Karel Evžen Černín. Procházka končí u Panova templu, kde se hosté Karla Evžena posadí k odpolednímu čaji. Počet míst je omezený. Doporučujeme tedy online rezervaci. Od 19.00 hodin do 24.00 se každou celou hodinu budou konat Oživené prohlídky. Návštěvníci budou mít možnost ponořit se do roku 1812, kdy na zámek přijela návštěva nejvzácnější a tím byl rakouský císař František I. a jeho dcera Marie Luisa, francouzská císařovna. Nenechte si tedy ujít tento „návrat“ do naší krásné historie.

To ale není vše! Během dne bude na nádvoří připraveno občerstvení, stánkový prodej, dobová řemesla, dětské dílničky a zábava pro děti. Na dospělé pak od 17.00 hodin čeká koncert brněnského písničkáře Pavla Čadka, který je zakladatelem nového hudebního žánru „cellofolk".

Vstup na zámecké nádvoří je pro návštěvníky zcela zdarma. Oživené prohlídky pro dospělé stojí 200 Kč, zlevněná 130,- Kč, dětské oživené prohlídky 60 Kč, vstup na koncert písničkáře Pavla Čadka 100 Kč a odpolední čaj s Karlem Evženem 250 Kč.

Věříme, že Hradozámecká noc přiláká návštěvníky i z větších dálek. Podrobný časový harmonogram a program naleznete na webových stránkách zámku Krásný Dvůr.

Těšíme se na setkání.