Strašidelná cesta parkem

Oblíbená a tradiční strašidelná cesta zámeckým parkem v Krásném Dvoře letos připadá opět na dva dny, a to konkrétně na 27. a 28. října 2023. Začátek stezky se nachází na zámeckém nádvoří a pokračovat bude do zámeckého temného parku osvětleného jen loučemi a lampiony. Tam budou na návštěvníky po celé trase čekat tajemné bytosti a strašidla, která v Krásném Dvoře ožívají tradičně koncem října. Prostě zážitek, na který se hned tak nezapomíná…

Strašidelná cesta parkem v Krásném Dvoře je velmi oblíbenou akcí a pro velký úspěch předchozích ročníků se pořádá již poněkolikáté. Na své si přijdou nejen děti všech věkových kategorií, ale nudit se jistě nebudou ani dospělí. Trasa, která je letos dlouhá cca 50 minut, vede již tradičně z hlavního nádvoří a pokračuje kolem Mariánského dubu dále do parku. Na rozcestí U tří lip se cesta dělí. Kdo má pro strach uděláno, vydá se Poustevníkovou roklí. Nebudeme předem prozrazovat, co tam na odvážlivce čeká, protože to bude opravdu jen pro silné povahy.

Ti, kteří mají malé děti a nechtějí je stresovat přízraky z hororů, se mohou vydat, jak se říká, rovnou za nosem k Lusthausu. Není však třeba se bát. Každý si přijde na své a nikdo nezůstane ochuzený, protože tématem letošní Strašidelné cesty jsou především stará česká strašidla z našich luhů a hájů, na která se už pomalu zapomnělo. Mezi takové bytosti patří například hejkal, divoženka, vodník, bludička, víla, rusalka, skřítci, Bílá paní, čerti, ježibaba, ale také meluzína, ohnivec, upíři, duchové, skalní lidi, šotci, rarášci, kostlivci a mnoho dalších příšer. Znalce historie a fajnšmekry potěší fexti, nezranitelní nemrtví, kteří jsou vázaní na střední Evropu a víra v ně byla velmi aktuální během třicetileté války.

Strašidelná cesta parkem bude značena, návštěvníci tedy přesně poznají, která část parku je určena pro starší a dospělé. Budou se tak moci rozhodnout, zda se do těchto míst vydají i se svými menšími ratolestmi.

Letos budou na nádvoří zámku pro návštěvníky připraveny stánky se sladkostmi a občerstvením. Horkou kávu či čaj na cestu do studeného a potemnělého parku bude možné zakoupit na čestném dvoře v obležení strašidel.

Skupiny návštěvníků budou vyrážet na cestu parkem po oba večery vždy mezi 18.00 až 21.00 hod. v pěti a desetiminutových intervalech po sobě. Vstupenky na konkrétní čas je nutné zakoupit si přes online prodej na webových stránkách státního zámku Krásný Dvůr, vstupné je 90 Kč na osobu a děti do šesti let zdarma. Pro více informací o akci sledujte zámecký web, ale také Facebook a Instagram.