Víkend otevřených zahrad

O víkendu 8. – 9. června se státní zámek Krásný Dvůr připojí k akci Víkend otevřených zahrad. Pro návštěvníky jsou připravené komentované procházky zámeckým parkem a nebudou scházet ani speciální prohlídky zámeckých interiérů.

 

Na sobotu pro vás máme připravenou speciální přírodovědnou procházku „Údolím potoka Leska“, která skloubí poznání krás romantické zahradní architektury přelomu 18. a 19. století s poznáváním přírodních zajímavostí zdejšího krajinářského parku. Účastníci programu prožijí spolu s místní ornitofaunou ptačí rok, seznámí se s vzácnou entomofaunou i zajímavostmi vodního světa. Proniknou do tajů chemie vody a odhalí rizika, která by mohla ohrozit křehkou krásu místního ekosystému. Začínáme v sobotu v 10.00 hodin od zámku. Okruh je vhodný pro děti či rodiny s dětmi a doporučujeme zakoupit vstupenky online předem.

Od 13. hodin se návštěvníci mohou těšit na mimořádný prohlídkový okruh, který se koná pouze několikrát do roka, a nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do života a odkazu Jana Rudolfa Černína, zakladatele zámeckého parku v Krásném Dvoře. Připojte se k nám a objevte fascinující příběh tohoto významného šlechtice, který svým působením zanechal nezapomenutelnou stopu v historii a krajině Krásného Dvora. Tento speciální okruh vám přiblíží nejen osobnost Jana Rudolfa Černína, ale také jeho rodinný život, záliby a kulturní kontext doby, ve které žil a tvořil.

Na sobotní večer máme pro návštěvníky připravenou komentovanou procházku zámeckým parkem, která začíná ve 20.00 hodin. Doporučujeme si s sebou vzít nejen vhodnou obuv, ale také baterku. Komentovaná procházka přírodně krajinářským parkem na vás čeká také v neděli 9. června od 10.00 hodin.

Délka komentovaných procházek je zhruba 120 minut.

Speciální prohlídky a okruhy doporučujeme zakoupit ONLINE.

To není vše!

O víkendu otevřených zahrad na zámku Krásný Dvůr vás kavárna AMMA srdečně zve na speciální grilování! Přijďte si vychutnat lahodné grilované pochoutky v nádherném prostředí zámeckých zahrad. Užijte si krásný den plný skvělého jídla, přírody a přátelské atmosféry. Těšíme se na vaši návštěvu 8. – 9. června od 10 do 23 hodin!

 

Program:

8. 6. 10.00 Údolím potoka Leska

8. 6. 13.00 Mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem

8. 6. 20.00 Večerní komentovaná procházka parkem

9. 6. 10.00 Komentovaná procházka parkem

9. 6. 13.00 Mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem