Hradozámecká noc na Krásném Dvoře

Poslední prázdninovou sobotu se na Krásném Dvoře koná Hradozámecká noc. Letošní ročník nese podtitul Noc plná zážitků.

Od 19:00 hodin v sobotu 27. srpna do jedné hodiny po půlnoci v neděli 28. srpna je pro každou hodinu přichystána jiná atraktivita. Některé z nich zájemce zavedou do zámku, jiné do parku či zahrady. Návštěvníci si mohou vybrat, zda se vydají jen na nějaký konkrétní zážitek, či na Krásném Dvoře stráví celý večer.

Hradozámecká noc začne příjezdem paní hraběnky Marie Černínové. Průvodkyně v kostýmu příchozí přivítá a pozve je k povídání do zahrady. Tématem „Mandliček paní hraběnky“ bude život na zámku kolem roku 1800.

Druhý zážitek se točí kolem zámeckých koní, jak napovídá název „Práskni do koní“. Zájemci se mohou projet bryčkou po nádvoří.

Ve 21:00 se koná koncert ve Velkém sále zámku. Klavírista Michal Mašek pozve hudbymilovné obecenstvo na „Dostaveníčko s Beethovenem“.

I další zážitek se odehrává v zámku, kde průvodce v kostýmu hraběte Jana Rudolfa Černína provede návštěvníky expozicí. Na závěr „Libůstek pana hraběte“ nabídne drobný zákusek.

Ve 23:00 se návštěvníků opět ujme paní hraběnka a vystoupá s nimi na půdu, kde bude připraven přípitek. „Sekt u hodinového stroje“ vede do běžně nepřístupných prostor zámku.

Nejen pro odvážné je půlnoční procházka parkem k nasvícenému Novogotickému templu v doprovodu Jana Rudolfa Černína. Zájemci o „Půlnoční rendez-vous“ by si neměli zapomenout vzít baterku a vybavit se vhodnou obuví. 

Program zakončí „Piknik pod hvězdami“ s kastelánkou Krásného Dvora Michaelou Hofmanovou, který začne na zámecké zahradě v 1:00.

Vstupenky je možno koupit online přes webové stránky či přímo na pokladně zámku.